Loading...
Restauracja 2018-06-17T08:59:09+00:00

Restauracja w hotelu Sobienie Królewskie

RESTAURACJA, BAR, KUCHNIA

Restauracja i bar

Elegancka i stylowa sala restauracyjna to reprezentacyjne miejsce Pałacu Sobienie.

Każdy posiłek w niej sprawia, że czujemy się iście królewsko. Nad salą góruje wspaniała antresola, idealna na romatyczne kolacje, tylko we dwoje.

Restauracja to także miejsce niezapomnianych przyjęć weselnych i okolicznościowych – każda zorganizowana w niej impreza na pewno pozostanie na długo w pamięci!

Naszym gościom serwujemy najwyższej jakości dania, specjały naszej kuchni.

Pałacowy bar to kameralne miejsce wielu spotkań, gdzie na dużym ekranie TV wyświetlane są bieżące wydarzenia.

Miła atmosfera miejsca, szybki darmowy Internet i filiżanka świeżej, pachnącej kawy sprzyjają relaksowi, ale również pracy i spotkaniom biznesowym.

Oprócz szerokiego wyboru napojów i alkoholi, można zamówić również wyśmienite przekąski i desery.

Wirtualny spacer

Otwórz spacer w pełnym oknie

RESTAURACJA, BAR I KUCHNIA

Menu restauracji w hotelu Sobienie Królewskie

Aktualne stałe menu restauracji w Hotelu Sobienie Królewskie.

Zapraszamy codziennie w godzinach 10.00 – 22.00
Welcome everyday 10:00

Przekąski / Snacks

Sałatka Cezar
Caesar salad
24 PLN
Club Sandwich z kurczakiem, podany z frytkami i surówką
Sandwich with chicken, served with chips and coleslaw salad
30 PLN
Tatar wołowy
Beef tartar
35 PLN
Półmisek serów twardych i pleśniowych
Traditional Polish rennet cheeses
32 PLN

Zupy / Soups

Domowy rosół z kołdunami
Homemade chicken soup with dumplings
15 PLN
Żurek staropolski
Sour rye soup in Old Polish style
15 PLN
Cappuccino pomidorowe
Tomato cappuccino
16 PLN

Dania główne / Main courses

Pieczony halibut na puszystym puree, z sałatą z rukoli
Baked halibut on a fluffy mashed potatoes, with salad of arugula
41 PLN
Pieczona pierś kurczaka z warzywnym spaghetti, w sosie curry na kremowym risotto
Roast chicken breast with vegetable spaghetti in a creamy curry sauce risotto
38 PLN
Pieczona kaczka z jabłkami, podana z serowymi kluseczkami i burakami w miodzie
Roast duck with apples served with cheese dumplings and beetroot in honey
40 PLN
Linguini z krewetkami
Linguini with shrimp
38 PLN
Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami i zasmażaną kapustą
Traditional pork chop with potatoes and stewed cabbage
30 PLN
Strogonov z korniszonami
Strogonov with gherkin
38 PLN
Zdjęcia dań głównych z menu i z oferty dodatkowej restauracji

Desery / Desserts

Tiramisu z białą czekoladą
Tiramisu with white chocolate
17 PLN
Gałka lodów waniliowych, zapiekana w puszystej pianie bezowej
z cynamonem i sosem truskawkowym
Scoop of vanilla ice cream baked in a fluffy meringue foam
with cinnamon and strawberry sauce
17 PLN
Mini beza Pavlova
Pawlova mini meringue
20 PLN

Menu dla dzieci / Kids menu

Pomidorowa zupa z domowymi kluskami
Tomato soup with homemade dumplings
12 PLN
Paluszki z kurczaka panierowane w mące kukurydzianej
i sezamie z frytkami i sałatką
Chicken sticks breaded in corn flour and sesame seeds served
with chips, ketchup and salad
20 PLN
Naleśniki podsmażane na maśle z serem i gorącą czekoladą
Butter-fried pancakes with cheese and hot chocolate
19 PLN

Napoje gorące / Hot drinks

Espresso 8 PLN
Americano 10 PLN
Cappuccino 10 PLN
Latte 12 PLN
Herbata Richmont, dzbanek / Richmont tea, jug 10 PLN

Napoje zimne / Cold drinks

Woda życia/Water of life 4 PLN / 0,25l
10 PLN / 0,75l
Pepsi 8 PLN / 0,2l
Mirinda 8 PLN / 0,2l
Seven Up 8 PLN / 0,2l
Soki / juice 5 PLN / 0,2l

Piwa / Beer

Tyskie klasyczne (beczka/barrel) 7 PLN / 0,3l
10 PLN / 0,5l
Lech (butelka/bottle) 8 PLN / 0,3l
Pilsner Urquel (butelka/bottle) 10 PLN / 0,3l
Książęce (butelka/bottle) 12 PLN / 0,5l
Grolsch (butelka/bottle) 18 PLN / 0,4l

GALERIA

Zdjęcia

Zobacz galerię zdjęć z restauracji i baru w Sobieniach Królewskich.

Poznaj nasz zespół
Przemysław Podedworny
Kierownik Działu Bankietów i Gastronomii
Marcin Jakubowski
Szef Kuchni
Anita Trzpil
Zastępca Szefa Kuchni
Hubert Nożewski
Kucharz
Piotr Świderski
Kucharz