Zasady gry podczas COVID-19

Wytyczne dla osób korzystających z obiektu

Sobienie Królewskie G&CC

  1. Domek klubowy i Restauracja
  • Przy wejściu do Club House dostępne są dozowniki z płynem dezynfekującym a Klubowicze i Goście proszeni są o dezynfekcję rąk.
  • Na terenie domku klubowego oraz parkingu Klubowicze i Goście zobowiązani są do noszenia maseczek ochronnych.
  • Należy zachować odległość co najmniej 2 metrów od drugiej osoby.
  • Toalety są dostępne dla Klubowiczów i Gości w godzinach funkcjonowania klubu.
  • Szatnie i prysznice wyłączone są z użytku do odwołania.
  • Recepcja pola golfowego wydaje bilety green fee oraz rączki do wózków. Rączki każdorazowo są dezynfekowane. Po rundzie należy odkładać rączki w wyznaczonym miejscu.
  • Melexy będą dezynfekowane po każdej rundzie. Prosimy aby w melexach nie pozostawiać śmieci, rękawiczek, maseczek, itp.
  • Żetony będą dezynfekowane po każdym wyjęciu z maszyny.
  • Wszystkie blaty w strefie pracy naszej obsługi są regularnie dezynfekowane.
  • Terminal do kart płatniczych będzie dezynfekowany po każdym użyciu.
  • W miarę możliwości należy płacić online lub za pomocą kart płatniczych.
  • Potrawy i napoje serwowane wyłącznie na wynos oczekują na odbiór w barze przy oznaczonej strefie odbioru.
  • Na życzenie istnieje możliwość dostarczenia zamówienia bezpośrednio na teren pola golfowego, za pośrednictwem melexa gastronomicznego. Zamówienia można składać pod nr tel. 500-624-661.
  • Do czasu ponownego otwarcia restauracji posiłki i napoje wydawane są w wyznaczonym miejscu w barze w jednorazowych, sterylnych, zamkniętych opakowaniach na wynos.
  1. Pole Golfowe
  • Każda osoba powinna posiadać maseczkę ochronną oraz rękawiczki. Z maseczki należy bezwzględnie korzystać na parkingu oraz podczas pobytu w domku klubowym.
  • W miarę możliwości należy płacić online lub za pomocą kart płatniczych.
  • Prosimy nie dotykać flag umieszczonych w dołkach.
  • W bunkrach nie będzie grabi. Piasek w bunkrze można wyrównać stopą lub kijem.
  • Nie ruszaj markerów dystansu, palików obszarów kary czy innych palików i znaczników na polu golfowym.
  • Nie używaj myjek do piłek.
  • Każdy gracz samodzielnie zapisuje swoje wyniki na karcie wyników lub w aplikacji mobilnej Sobienie Królewskie G&CC. Marker nie jest zobowiązany do pisemnej autoryzacji wyników na dołkach.
  • Rundy pozaturniejowe (dawne EDS) należy dodawać za pośrednictwem aplikacji mobilnych PZGolf albo za pośrednictwem Konta Golfisty w serwisie internetowym PZG.
  • Toalety na polu golfowym i strzelnicy golfowej będą sprzątane kilka razy dziennie. Wyjątkiem jest okres zimowy, w którym toalety na polu golfowym są nieczynne.  
  • Na obszarach treningowych typu putting green, chipping green korzystaj z własnych piłek.
  • Na obiektach treningowych (putting green, chipping green, driving range) zachowaj odstęp co najmniej 2 metrów od innych osób.
  • Restauracja pola golfowego pozostaje nieczynna w okresie zimowym

Prosimy o przestrzeganie ww. zasad dla bezpieczeństwa swojego oraz naszych pracowników. Pracownicy mają prawo do zwrócenia uwagi osobom, łamiącym ww wytyczne.

Wytyczne pzg i zasady uprawiania golfa podczas COVID-19