Zasady gry podczas COVID-19
Wytyczne dla osób korzystających z obiektu
Sobienie Królewskie G&CC
- Domek klubowy i Restauracja
- Przy wejściu do Club House dostępne są dozowniki z płynem dezynfekującym a Klubowicze i Goście proszeni są o dezynfekcję rąk.
- Na terenie domku klubowego oraz parkingu Klubowicze i Goście zobowiązani są do noszenia maseczek ochronnych a pracownicy dodatkowo jednorazowych rękawiczek.
- Klubowicze i Goście powinni poruszać się wyłącznie w wyznaczonych miejscach.
- Maksymalna ilość osób przebywających w tym samym czasie w domku klubowym wynosi 15.
- Należy zachować odległość co najmniej 2 metrów od drugiej osoby.
- Toalety są dostępne dla Klubowiczów i Gości w godzinach funkcjonowania klubu.
- Szatnie i prysznice oraz wózkownie wyłączone są z użytku do odwołania.
- Recepcja pola golfowego wydaje bilety green fee oraz rączki do wózków. Rączki każdorazowo są dezynfekowane. Po rundzie należy odkładać rączki w wyznaczonym miejscu.
- Przy ladzie recepcyjnej może przebywać jedna osoba.
- Melexy będą dezynfekowane po każdej rundzie. Prosimy aby w melexach nie pozostawiać śmieci, rękawiczek, maseczek, itp.
- Żetony będą dezynfekowane po każdym wyjęciu z maszyny.
- Wszystkie blaty w strefie pracy naszej obsługi są regularnie dezynfekowane.
- Terminal do kart płatniczych będzie dezynfekowany po każdym użyciu.
- W miarę możliwości należy płacić online lub za pomocą kart płatniczych.
- Potrawy i napoje serwowane są przez kucharza i barmana i oczekują na odbiór w barze przy oznaczonej strefie odbioru.
- Na życzenie istnieje możliwość dostarczenia zamówienia bezpośrednio na teren pola golfowego, za pośrednictwem Melexa gastronomicznego. Zamówienia można składać pod nr tel. 500-624-661.
- Do czasu ponownego otwarcia restauracji posiłki i napoje wydawane są w wyznaczonym miejscu w barze w jednorazowych, sterylnych, zamkniętych opakowaniach.
- Pole Golfowe
- Każda osoba powinna posiadać maseczkę ochronną oraz rękawiczki. Z maseczki i rękawiczek należy bezwzględnie korzystać na parkingu oraz podczas pobytu w domku klubowym. Nie jest wymagane korzystanie z maseczek i rękawiczek podczas gry na polu golfowym.
- W miarę możliwości należy płacić online lub za pomocą kart płatniczych.
- Maksymalna ilość osób we flighcie – 3 osoby.
- Prosimy nie dotykać flag umieszczonych w dołkach.
- W bunkrach nie będzie grabi. Piasek w bunkrze można wyrównać stopą lub kijem.
- Nie ruszaj markerów dystansu, palików obszarów kary czy innych palików i znaczników na polu golfowym.
- Nie używaj myjek do piłek.
- Każdy gracz samodzielnie zapisuje swoje wyniki na karcie wyników lub w aplikacji mobilnej Sobienie Królewskie G&CC. Marker nie jest zobowiązany do pisemnej autoryzacji wyników na dołkach.
- Rundy pozaturniejowe (dawne EDS) należy dodawać za pośrednictwem aplikacji mobilnych PZGolf albo za pośrednictwem Konta Golfisty w serwisie internetowym PZG.
- Toalety na polu golfowym i strzelnicy golfowej będą sprzątane kilka razy dziennie.
- Na obszarach treningowych typu putting green, chipping green korzystaj z własnych piłek.
-
Na obiektach treningowych (putting green, chipping green, driving range) zachowaj odstęp co najmniej 4 metrów od innych osób. Na każdym obiekcie treningowym może jednocześnie znajdować się maksymalnie 6 osób.
Prosimy o przestrzeganie ww. zasad dla bezpieczeństwa swojego oraz naszych pracowników. Pracownicy mają prawo do zwrócenia uwagi osobom, łamiącym ww wytyczne.
- Zamawianie produktów:
- Menu Restauracji Pola Golfowego dostępne jest na naszym Facebooku, aplikacji mobilnej oraz przy recepcji.
- Prosimy o składanie zamówień w formie telefonicznej pod numer tel. 500-624-661.
- Osobiste składnie zamówienia możliwe jest przy barze w oznaczonym miejscu.