Restauracja w hotelu Sobienie Królewskie

RESTAURACJA, BAR, KUCHNIA

Restauracja i bar

Elegancka i stylowa sala restauracyjna to reprezentacyjne miejsce Pałacu Sobienie.

Każdy posiłek w niej sprawia, że czujemy się iście królewsko. Nad salą góruje wspaniała antresola, idealna na romatyczne kolacje, tylko we dwoje.

Restauracja to także miejsce niezapomnianych przyjęć weselnych i okolicznościowych – każda zorganizowana w niej impreza na pewno pozostanie na długo w pamięci!

Naszym gościom serwujemy najwyższej jakości dania, specjały naszej kuchni.

Pałacowy bar to kameralne miejsce wielu spotkań, gdzie na dużym ekranie TV wyświetlane są bieżące wydarzenia.

Miła atmosfera miejsca, szybki darmowy Internet i filiżanka świeżej, pachnącej kawy sprzyjają relaksowi, ale również pracy i spotkaniom biznesowym.

Oprócz szerokiego wyboru napojów i alkoholi, można zamówić również wyśmienite przekąski i desery.

Wirtualny spacer

Otwórz spacer w pełnym oknie

RESTAURACJA, BAR I KUCHNIA

Menu restauracji w hotelu Sobienie Królewskie

Aktualne stałe menu restauracji w Hotelu Sobienie Królewskie.

Godziny otwarcia
Restauracja 07:00-10:00 i Bar 16:00-22:00

PRZYSTAWKI / Appetizers

TATAR WOŁOWY
Lubczykowe aioli, jajko przepiórcze
Beef tartare with lovage aioli and quail egg
31 PLN
SAŁATKA Z KURCZAKIEM LUB ZAPIEKANYM KOZIM SEREM
Piklowane jabłko, orzechy włoskie, miód rozmarynowy
Salad with chicken or baked goat cheese, pickled apple, walnuts, rosemary honey
29 PLN

Zupy / Soups

STAROPOLSKI GRZYBOWY ŻUREK Z KIEŁBASĄ I ZIEMNIAKAMI Z OKRASĄ
Zurek with egg, white sausage, potatoes with lard
19 PLN

Pasty / Pastes

MAKARON STROZZAPRETI Z JAGNIĘCINA, GORCZYCĄ, KONFITURĄ POMIDOROWO- IMBIROWA
Strozzapreti pasta with lamb, mustard, tomato and gingerjam
38 PLN
MAKARON STROZZAPRETI Z KREWETKAMI NA MAŚLE, CHORIZO
Strozzapreti pasta with shrimps in butter, chorizo
41 PLN

Dania główne / Main courses

KONFITOWANE UDKO KACZKI
Puree ziemniaczane, buraczki z wiśnią z aronii
Duck, potato puree, beets with cherry, chokeberry sauce
58 PLN
FILET Z SANDACZA
Salsa z cieciorki i szczawiu, ziemniaki, sos cytrynowy
Pike perch fillet, chickpea and s orrel salsa, potatoes, lemon sauce
48 PLN
BURGER WOŁOWY
Ser cheddar, piklowana cebula, sos chipotle, ręcznie robione frytki, sałatka colesław
Beef burger, cheddar cheese, marinated onion, chipotle sauce, french fries, salad
 45 PLN

Desery / Desserts

DESER DNIA
Dessert of the day
15 PLN

Napoje gorące / Hot drinks

Kawa / Coffee

Espresso 8 PLN
Americano 10 PLN
Capucciono 10 PLN
Caffe Latte 12 PLN
Gorąca czekolada 12 PLN

Herbata / Tea

Czarna / Black tea 10 PLN
Zimowa / Winter tea 18 PLN

Napoje zimne / Cold drinks

Woda w karafce / Water 10 PLN / 0,75l
Pepsi, Mirinda, 7Up 8 PLN / 0,2l
Soki / juices 5 PLN / 0,2l
Woda gaz./niegaz. 6 PLN / 0,5l

Piwo / Beer

Tyskie klasyczne z beczki 9 PLN / 0,3l
12 PLN / 0,5l
Pilsner Urquel 10 PLN / 0,3l
15 PLN / 0,5l
Książęce 15 PLN / 0,5l
Grolsch 18 PLN / 0,4l
Lech 15 PLN / 0,5l
Lech free 12 PLN / 0,3l

Koktajle alkoholowe / Alcohol cocktails

APEROL SPRITZ 26 PLN
CAIPIRINHA 20 PLN
CAMPARI ORANGE 26 PLN
MOJITO 26 PLN
TEQUILA SUNRISE 24 PLN
MARGARITA CLASSIC 28 PLN

Karta win / Wine card

Aktualna karta win w restauracji jest dostępna do pobrania poniżej

Pobierz kartę win

Wódka czysta / Pure vodka

SOBIESKI ESTATE 22 PLN /4 cl
SOBIESKI 10 PLN / 4 cl
FINLANDIA 14 PLN / 4cl
ABSOLUT 14 PLN / 4cl

Whisky & Whiskey

JACK DANIEL’S  20 PLN / 4 cl
BALANTINE’S 18 PLN / 4 cl
JOHNY WALKER BLACK 20 PLN / 4 cl
CHIVAS REGAL 12YO 25 PLN / 4 cl
CHIVAS REGAL 18YO 54 PLN / 4 cl

Koniak / Cognac

GOUTIER .V.S  4 cl 54 PLN
GOUTIER .V.S.O.P  4 cl 60 PLN
GOUTIER .X.O.  4 cl 150 PLN

Ceny zawierają podatek VAT

GALERIA

Zdjęcia

Zobacz galerię zdjęć z restauracji i baru w Sobieniach Królewskich.

PARTNERZY RESTAURACJI

Poznaj nasz zespół
Iwona Kałęcka
Kierownik Gastronomii
Maciej Prot
Szef Kuchni
Anita Trzpil
Zastępca Szefa Kuchni
Hubert Nożewski
Kucharz
Piotr Świderski
Kucharz