Restauracja w hotelu Sobienie Królewskie

RESTAURACJA, BAR, KUCHNIA

Restauracja i bar

Elegancka i stylowa sala restauracyjna to reprezentacyjne miejsce Pałacu Sobienie.

Każdy posiłek w niej sprawia, że czujemy się iście królewsko. Nad salą góruje wspaniała antresola, idealna na romatyczne kolacje, tylko we dwoje.

Restauracja to także miejsce niezapomnianych przyjęć weselnych i okolicznościowych – każda zorganizowana w niej impreza na pewno pozostanie na długo w pamięci!

Naszym gościom serwujemy najwyższej jakości dania, specjały naszej kuchni.

Pałacowy bar to kameralne miejsce wielu spotkań, gdzie na dużym ekranie TV wyświetlane są bieżące wydarzenia.

Miła atmosfera miejsca, szybki darmowy Internet i filiżanka świeżej, pachnącej kawy sprzyjają relaksowi, ale również pracy i spotkaniom biznesowym.

Oprócz szerokiego wyboru napojów i alkoholi, można zamówić również wyśmienite przekąski i desery.

Wirtualny spacer

Otwórz spacer w pełnym oknie

RESTAURACJA, BAR I KUCHNIA

Menu restauracji w hotelu Sobienie Królewskie

ZIMOWE MENU WEDŁUG SZEFA KUCHNI

Zapraszamy codziennie w godzinach 10.00 – 22.00
Welcome everyday 10:00

Zupy / Soups

Krem dyniowy

Cream of pumpkin

18 PLN

Dania główne / Main courses

Pieczony dorsz na szpinakowym puree z maślano-winnymi warzywami
Baked cod on spinach mashed potatoes with butter-guilty vegetables
42 PLN
Tagliatelle ze szpinakiem i prażonymi orzechami Pini
Tagliatelle with spinach and roasted nuts
30 PLN
Grillowana karkówka z brushettą, mizerią z ogórka i rzodkiewki
Grilled pork with brushetta, cucumber salad with cucumber and radishes
 35 PLN

Desery / Desserts

 Sernik na zimno z bitą śmietaną i owocami
 Cold cheesecake with whipped cream and fruit
18 PLN

PRZYSTAWKI / Starters

Mix sałat podany z grillowanym kurczakiem, sosem cezar i parmezanem
Lettuce mix served with grilled chicken, Caesar sauce and Parmesan cheese
28 PLN
Królewskie krewetki z patelni, ze świeżym pieprzem, białym winem i grzankami
Royal shrimp from the pan with a fresh pepper, white wine, served with toasts
35 PLN
Deska serów pleśniowych z bakaliami, podane z sosem żurawinowym
A board of blue cheese with nuts and raisins, served with cranberry sauce
34 PLN
Tatar wołowy
Beef tartare
38 PLN
Burger Sobienie Królewskie z frytkami i surówką z białej kapusty
Sobienie Królewskie burger with french fries and white cabbage salad
39 PLN

RESTAURACJA, BAR I KUCHNIA

Menu restauracji w hotelu Sobienie Królewskie

Aktualne stałe menu restauracji w Hotelu Sobienie Królewskie.

Zapraszamy codziennie w godzinach 10.00 – 22.00
Welcome everyday 10:00

Zupy / Soups

Bulion Królewski z pulpecikami drobiowymi lub makaronem
Royal broth with chicken meatballs or noodles
15 PLN
Krem pomidorowy z grzankami i świeżą bazylią
Cream of tomato soup with croutons and fresh basil
19 PLN
Żurek staropolski z jajkiem
Old Polish sour soup with egg
18 PLN

Dania główne / Main courses

Filet z łososia na fasolce szparagowej z młodymi ziemniakami i sosem winno-maślanym
Salmon fillet on string beans with new potatoes and wine-butter sauce
45 PLN
Tagliatelle  z krewetkami lub kurczakiem w sosie peperoncino
Tagliatelle with shrimps or chicken in a peperoncino sauce
38 PLN
Pieczona kaczka w sosie różanym, z puree ziemniaczanym, jabłkami oraz słodko kwaśnymi buraczkami
Roast duck in rose sauce, with mashed potatoes, apples and sweet and sour beetroot
 42 PLN
Faszerowana pierś z kurczaka na salsie pomidorowej z ryżem curry
i grillowanymi warzywami
Stuffed chicken breast on tomato salsa with curry rice and grilled vegetable
38 PLN
Kotlet schabowy z kostka, podany na zasmażanej kapuście i ziemniaczkami z wody
Pork chop with cubes, served on fried cabbage and boiled potatoes
34 PLN

Desery / Desserts

Pałacowy sernik na ciepło lub zimno z gorącym sosem malinowym
Palace cheesecake hot or cold with hot raspberry sauce
20 PLN
Puchar lodowy z owocami i polewa czekoladową
Ice cream cup with fruit and chocolate topping
19 PLN
Mini beza Pavlova
Pawlova mini meringue
24 PLN

Menu dla dzieci / Kids menu

Pomidorowa zupa z domowymi kluskami
Tomato soup with homemade dumplings
15 PLN
Paluszki z kurczaka panierowane w mące kukurydzianej
i sezamie z frytkami i sałatką
Chicken sticks breaded in corn flour and sesame seeds served
with chips, ketchup and salad
24 PLN
Naleśniki podsmażane na maśle z serem i gorącą czekoladą
Butter-fried pancakes with cheese and hot chocolate
19 PLN
Spaghetti bolognese w sosie i parmezanem
Spaghetti bolognese in sauce and parmesan cheese
20 PLN

Napoje gorące / Hot drinks

Espresso 8 PLN
Americano 10 PLN
Cappuccino 10 PLN
Latte 12 PLN
Herbata Lipton / Lipton tea 10 PLN
Herbata Zimowa / Zimowe tea 18 PLN
Czekolada / Chocolate 12 PLN

Napoje zimne / Cold drinks

Woda życia/Water of life 4 PLN / 0,25l
10 PLN / 0,75l
Pepsi 8 PLN / 0,2l
Mirinda 8 PLN / 0,2l
7Up 8 PLN / 0,2l
Soki / juice 5 PLN / 0,2l

Piwa / Beer

Tyskie klasyczne (beczka) / Tyskie classic (barrel) 9 PLN / 0,3l
12 PLN / 0,5l
Lech 10 PLN / 0,5l
Pilsner Urquel 9 PLN / 0,3l
12 PLN / 0,5l
Książęce 12 PLN / 0,5l
Grolsch 12 PLN / 0,4l

Karta alkoholi / Alcohol card

APEROL SPRITZ 18 PLN
CAIPIRINHA 18 PLN
CAMPARI ORANGE 24 PLN
MOJITO 19 PLN
TEQUILA SUNRISE 19 PLN
MARGHARITA 19 PLN

Wódki czyste / Pure vodkas

SOBIESKI ESTATE 4 cl 22 PLN
SOBIESKI 4cl 9 PLN
BIAŁA DAMA 4 cl 10 PLN
FINLANDIA 4cl 12 PLN
ABSOLUT 4 cl 14 PLN

Whisky

JACK DANIEL’S 4 cl 15 PLN
BALANTINE’S 4 cl 12 PLN
JOHNY WALKER 4cl 12 PLN
WILLIAM PEEL 4 cl 11 PLN
CHIVAS REGAL 12YO 4 cl 20 PLN
CHIVAS REGAL 18YO 4 cl 54 PLN

Koniaki / Cognac

GOUTIER .V.S  4 cl 36 PLN
GOUTIER .V.S.O.P  4 cl 48 PLN
GOUTIER .X.O.  4 cl 140 PLN

GALERIA

Zdjęcia

Zobacz galerię zdjęć z restauracji i baru w Sobieniach Królewskich.

PARTNERZY RESTAURACJI

Poznaj nasz zespół
Iwona Kałęcka
Kierownik Gastronomii
Maciej Prot
Szef Kuchni
Anita Trzpil
Zastępca Szefa Kuchni
Hubert Nożewski
Kucharz
Piotr Świderski
Kucharz